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Sergio Ortiz, Roberto Terradillos y David Menéndez, Premio “Sabores del Arcu Atlánticu 2017”

Entrega de premios gastronomicos del Festival del Arcu Atlanticu
Elena Arzak (País Vasco), Sergio Bastard (Cantabria) Ricardo Sotres (Asturias)
Foto Xurde Margaride
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Los tres chefs recibirán el premio el 31 de julio a las 21:30 horas en la Plaza Mayor de Xixón, donde realizarán una clase magistral de cocina abierta al público.

La sexta edición de los premios “Sabores del Arcu Atlánticu” ya tiene premiados, tras la votación del jurado compuesto por críticos gastronómicos y periodistas de prestigio.

El premio “Sabores del Arcu Atlánticu”, organizado por Divertia Gijón, nació hace seis años con el objetivo de poner en valor a los mejores cocineros del Reino Unido, Francia, España y Portugal, siempre pensando en chefs ubicados en provincias atlánticas que miren por su territorio. El premio ha ido cogiendo fuerza año tras año. En anteriores ediciones fueron galardonados Josean Alija, Nacho Manzano, Nicolas Magie, Andoni Luis Aduriz, Elena Arzak, Marcos Morán, Dieter Koschina, Fabian Feldmann o Álvaro Garrido, entre otros.

En esta ocasión, los premios han recaído en Sergio Ortiz y Roberto Terradillos, en la categoría nacional, y David Menéndez, en la regional.

Su entrega está prevista para el lunes 31 de julio a las 21:30 horas en la Plaza Mayor de Gijón, en el marco del Festival Arcu Atlánticu. Es uno de los grandes momentos del año en la ciudad asturiana, que se engalana para este evento en el que conviven mercadillos gastronómicos, actividades culturales y decenas de proyectos que lo convierten en un evento único.

Lo llamativo de “Sabores del Arcu Atlánticu” es que los cocineros reciben el premio en un escenario con cocina incorporada, desde el que muestran a visitantes y autóctonos sus mejores creaciones a través de un original show cooking que cada año congrega a más de dos mil personas.

La gastronomía en el Festival Arcu Atlánticu es un punto clave dentro de todo el programa de actividades. En las pasadas ediciones tuvo gran repercusión el premio “Sabores del Arcu Atlánticu” y la actividad que este año se vuelve a celebrar en el escenario principal de la Plaza Mayor con algunos de los mejores cocineros del mundo.

El jurado daba su veredicto y describía con una frase la razón por la que estos cocineros son merecedores de tan prestigioso galardón:

  • Sergio Ortiz, por “su discurso propio, la defensa del producto y de la cocina tradicional, ofreciendo una cocina honesta y gustosa, no exenta de presentaciones actuales y notas innovadoras”.
  • Roberto Terradillos, por “su cocina innovadora, revisar el recetario gastronómico cántabro aportándole notas de fusión y de otras latitudes, y por ser punta de lanza en Santander y alrededores en cuanto a buena gastronomía y buen comer.
  • David Menéndez, por “su persistencia y empuje, su constante reinvención, la búsqueda de la excelencia en los productos y una cocina esmerada y sabrosa”.

Sobre el VI Festival Arcu Atlánticu

Sabores del Arcu Atlánticu se encuadra en el VI Festival Arcu Atlánticu, que se desarrolla del 25 al 30 de julio en la ciudad asturiana. Este festival sirve como punto de unión y plataforma de intercambio entre los pueblos que configuran el Arco Atlántico europeo. El mar, la naturaleza, la literatura, las artes escénicas, las artes plásticas, la música y la gastronomía se desgranan en los espacios y escenarios que ocupan las calles y plazas del centro de Xixón, en la zona del Puerto Deportivo y el barrio histórico de Cimavilla, con el fin de potenciar la cultura atlántica. Este año, el festival, en el que participan todos los países del Arco, está dedicado a las lenguas minoritarias: occitano, asturiano/mirandés, euskera, bretón y gallego.

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Los tres chefs recibirán el premiu el 31 de xunetu a les 21:30 hores na Plaza Mayor de Xixón, onde realizarán una clas maxistral de cocina abierta al públicu.

La sesta edición de los premios “Sabores del Arcu Atlánticu” yá tien premiaos, dempués de la votación del xuráu compuesto por críticos gastronómicos y periodistes de sonadía.

El premiu “Sabores del Arcu Atlánticu”, entamáu por Divertia Gijón, ñació va seis años col enfotu de poner en valir a los meyores cocineros del Reinu Xuníu, Francia, España y Portugal, siempres pensando en chefs asitiaos en provincies atlántiques que miren pola so tierra. El premiu vien garrando fuercia añu a añu. Nes ediciones caberes foron gallardonaos Josean Alija, Nacho Manzano, Nicolas Magie, Andoni Luis Aduriz, Elena Arzak, Marcos Morán, Dieter Koschina, Fabian Feldmann o Álvaro Garrido, ente otros.

Nesta ocasión, los premios recayeron en Sergio Ortiz y Roberto Terradillos, na estaya nacional, y David Menéndez, na rexonal.

La so entrega ta prevista pal llunes 31 de xunetu a les 21:30 hores na Plaza Mayor de Xixón, al rodiu del Festival Arcu Atlánticu. Ye ún de los momentos cimeros del añu na ciudá asturiana, que s’engalana pa esti eventu nel que conviven mercaos gastronómicos, actividaes culturales y decenes de proyeutos que lu convierten nun eventu únicu.

Lo llamativo de “Sabores del Arcu Atlántico” ye que los cocineros reciben el premiu nun escenariu con cocina incorporada, dende’l qu’amuesen a visitantes y autóutonos les sos meyores creaciones nun show cooking orixinal nel que cada añu axúntense más de dos mil persones.

La gastronomía nel Festival Arcu Atlánticu ye un puntu perimportante dientro de tol programa d’actividaes. Nes ediciones caberes algamó gran sonadía’l premiu “Sabores del Arcu Atlánticu” y l’actividá qu’anguaño celebrase de nueves nel escenariu principal de la Plaza Mayor con dellos de los meyores cocineros del mundu.

El xuráu daba’l so veredictu y describía con una fras la razón pola qu’estos cocineros son merecedores d’esti gallardón tan prestixosu:

  • Sergio Ortiz, pol “so discursu propiu, la defensa del productu y de la cocina tradicional, ufiertando una cocina honesta y gustosa, non ensin presentaciones d’anguaño y notes anovadores”.
  • Roberto Terradillos, pola “so cocina anovadora, revisar el recetariu gastronómicu cántabru apurriendo-y notes de fusión y de otres llatitúes y por ser cabezaleru en Santander y pela so redolada en cuantes a la bona gastronomía y el bon comer”.
  • David Menéndez, pola “so firmeza y puxu, la so reinvención constante, la busca de la escelencia nos productos y una cocina cuidada y sabrosa”.

Sobre’l VI Festival Arcu Atlánticu

Sabores del Arcu Atlánticu ta dientro del VI Festival Arcu Atlánticu, que se desendolca del 25 al 30 de xunetu na ciudá asturiana. Esti festival sirve como venceyu y plataforma d’intercambiu ente los pueblos que conformen l’Arcu Atlánticu européu. El mar, la naturaleza, la lliteratura, les artes escéniques, les artes plástiques, la música y la gastronomía espárdense pelos espacios y escenarios afitaos nes cais y places del centru de Xixón, na zona del Puertu Deportivu y el barriu históricu de Cimavilla, col oxetivu de potenciar la cultura atlántica. Anguaño, el festival, nel que participen tolos países del Arcu, dedícase a les llingües minorizaes: occitanu, asturianu/mirandés, euskera, bretón y gallegu.

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